Øvelser

Her kan du finde forskellige videoer og mindfulness øvelser, som jeg løbende uploader og opdaterer. Der vil naturligvis være en del af øvelserne som giver mest mening, hvis man har været, eller er, i et forløb hos mig. Men jeg forsøger altid at gøre dem så tilgængelige som muligt, således at hjælp til at få det bedre, ikke altid er gemt bag en "betalingsmur". Har du nogen ris eller ros til de forskellige øvelser, spørgsmål eller lignende, så er du altid velkommen til at kontakte mig.  

Mindfulness øvelser

Ideen bag Mindfulness handler, kort fortalt, om at vi bliver mere opmærksomme på hvad vi egentligt er opmærksomme på. Med det formål i en psykoterapeutisk kontekst, at blive bedre til at kunne skelne imellem brugbarheden af tanker og følelser, ift. at kunne agere som det menneske vi gerne vil være. Mindfulness har sine rødder i oldgamle buddhistiske meditationsteknikker, men har igennem en lang række videnskabelige undersøgelser igennem de seneste halvtreds år, fundet indpas som et gennemtestet psykoterapeutisk værktøj. Det er ikke "løsningen" på psykiske problemstillinger på nogen måde, men et godt værktøj at arbejde med som en del af løsningerne imod at kunne være til stede i eget liv.

Øvelserne her sigter imod at give nogle forskellige eksempler på hvordan Mindfulness kan bruges. Både korte øvelser til at skabe umiddelbar opmærksomhed og genfinde balancen i en travl hverdag, og længere øvelser til stunderne hvor der er bedre tid til fordybelse i sig selv. (Øvelserne er desværre ikke aktive endnu. Benyt dig gerne af øvelserne her)

  • Kort Bodyscan
  • Længere Bodyscan
  • Kort Accept øvelse
  • Længere Accept øvelse
  • Fuld Hexaflex

Psykologiske værktøjer

Der findes naturligvis et kæmpe udvalg af forskellige øvelser, som man kan benytte sig af ift. at arbejde "meta-kognitivt" med sine tanker og følelser. Nogle af de øvelser jeg ynder at benytte mig af, kan du finde en forklaring på her, evt. som genopfriskning af nogle af pointerne fra et terapeutisk forløb. Der er ikke kun tale om "rent" meta-kognitive øvelser herunder, men også øvelser som stammer fra andre retninger. Fællesnævneren for øvelserne er blot at jeg anvender dem, i én eller anden grad, i mit terapeutiske arbejde.

Klik på linket for øvelsen du ønsker at lære mere om, for at komme til en kort beskrivelse og video omkring den specifikke øvelse.


Kontakt information

Psykolog Lars Ravn

Dronningensgade 23, 5000 Odense C, Danmark

+45 71 94 94 23

Træffes nemmest på følgende tidspunkter på alle hverdage:

8.30 - 9.00

12.00 - 13.00

16.00 - 17.00

kontakt@psykologlarsravn.dk